Økologien ind ad bagvejen

Økologiske markeder er også begyndt at vinde indpas i Tyrkiet og især i Istanbul. Og de er i stor vækst.

Af Rie Boberg, journalist og leder af slow food odsherred.

Praktisk økologi 5/2012

istambul 2Istanbul er fyldt med fascinerende ord: Hagia Sofia, Den blå Moske, sultan, Topkapi, harem, hammam, osmanner og konstantinopolitanerinde (en gammel ædruelig- hedsprøve). Fælles for alle ordene er, at de vækker minder om det gamle Istanbul, dengang byen hed Konstantinopel. Det er det Istanbul, turisten i reglen besøger. Men lad os prøve at være anderledes turi- ster. Lad os prøve at se, hvad en af verdens største byer med over 14 millioner mennesker har at sige om økologi.Jeg har sat Leyla Kabasakal Guzeloglu i stævne. Hun er leder af et af Istanbuls tre Slow Food- convivier, er meget optaget af urban gardening og har skrevet en afhandling om effektiviteten af den tyrkiske økologiske fødevarepolitik. Vi skal besøge to ud af de i alt fjorten 100% økologiske markeder, der findes i Tyrkiet. De syv ligger i Istanbul, mens to er i Ankara, to i Izmir, en i henholdsvis Bursa, Samsun og Eski ̧sehir. Et nyt starter op til sommer.

For hele artiklen i PDF:Økologien ind ad bagvejen