Vandretur i Toscana – 30. august – 6. september 2014

Vandreture i Toscanas fantastiske Garfagnanadal ad hyrdestier med mageløse udsyn. Stille og uspoleret bjergliv, frodig natur så langt øjet rækker og udsøgte smagsoplevelser til ganen. Vandrekurset her er lavet for aktive livsnydere!

Vi bor i bjerglandsbyen Corfino, der ligger i 850 meters højde. Bag hotellet snor stierne sig op ad det 1600 meter høje Pania de Corfino, og livet på bjergsiden synes her at have stået stille gennem generationer. Med udgangspunkt i Orecchiella Nationalpark vil dagsturene være suppleret med besøg på det lokale ostemejeri, i naturparkens besøgscenter, ved det ugentlige marked i Castelnuovo samt i valfartskirken og egnsmuseet i San Pellegrino på Appeninerne. Vi vil også vandre i de Apuanske Alper, hvor vi oplever de forrevne hvide marmortinder overvåge os, når vi færdes i Puntatodalen, i fårehyrdernes forladte landsby Campocatino og ved den opdæmmede sø Lago di Vagli.
I Corfino er værtsfamilien i høj grad medvirkende til, at vi føler os godt tilpas. Stemningen er italiensk, atmosfæren hjemlig og tonen ganske uhøjtidelig. På kurset medvirker – udover den danske kursusleder, Rie Boberg – Andrea Benvenuti, der er født i området, og har mange års erfaring som vandrefører.

Bj_rg-udsigt               Delt-pause2